top of page

Over Hans en zijn handen

Toen ik jong was speelde m’n handen al een grote rol: als junioren-roeier werd ik met mijn teams meerdere keren Nederlands Kampioen. De topsport zorgde er voor dat ik Fysiotherapie als studie koos. Maar die studie bleek meer over mechanica dan over mensen te gaan en dat stond me tegen. Juist de wisselwerking tussen ‘lichaam en geest’ had m’n interesse, dus ik werd uiteindelijk geen fysiotherapeut.

 

Ondertussen diende de eerste van drie kinderen zich aan en belandde ik in de wereld van programmeren, sales & marketing. Hans z’n handen werden niet heel gelukkig van een toetsenbord. Dus voor de nodige balans verdiepte ik me in spirituele zaken: numerologie, astrologie, tarot en energiewerkgroepen. Ook  werkte ik als vrijwilliger drugsvoorlichting, in de beginjaren van de House.

 

Natuurlijke manieren om lichaam en geest in balans te brengen kregen steeds meer mijn interesse. Ik werd mede-oprichter van Conscious Dreams, de eerste Smartshop ter wereld. En samen met Arno Adelaars en Claudia Müller-Ebeling organiseerde ik tussen 1999 en 2012 een vijftal internationale conferenties over Plantmedicijnen en Sjamanisme, van het Tropeninstituut tot in Nepal. Ook reisde ik een paar keer naar de Amazone, waar ik veel over Ayahuasca leerde.

 

In 2017 was een keerpunt. Tijdens een trekking in de jungle van Peru vertelde een reisgenoot over een bijzondere healingtechniek die hij had geleerd: Quantum Touch. Een reisgenote vroeg of hij haar chronische rugpijn ietsje kon verlichten. Ik zal haar blik nooit vergeten, terwijl hij bezig was met zijn handen. Verbazing veranderde in blijdschap, in een paar minuten was haar jarenlange pijn verdwenen.

 

Ik was met stomheid geslagen, wat gebeurde hier? Ook bij Sjamanen had ik zo’n ‘simpele’ healing nog nooit meegemaakt. Het heeft me vervolgens een paar dagen bezig gehouden. Ik had het gevoel eindelijk tegen de healingmethode te zijn aan gelopen waar ik al bijna 30 jaar naar op zoek was. Dat ik het pad dat ik vanaf m’n 27e had bewandeld, ook moest bewandelen om uit eindelijk bij Quantum Touch uit te komen.

 

Bij terugkomst in Nederland ben ik me er meteen in gaan verdiepen. Eerst veel boeken lezen, maar Hans handen gingen jeuken om echt aan het werk te gaan, dus al snel de eerste opleidingsmodule gedaan. De één na de andere proefpersoon was net zo enthousiast als ik zelf. Mijn voorgevoel klopte: hier waren de handen van Hans voor gemaakt. Uiteindelijk volgde ik alle Quantum-Touch trainingen en mag ik me sinds 11 januari 2020 officieel “Quantum-Coach” noemen.

 

Welkom in mijn praktijk DeHandvanHans!

Certificeringen:

  • Quantum-Coach

  • Quantum-Allergy Practitioner

  • Stoelmasseur

Gevolgde trainingen:

  • Quantum-Touch Level 1

  • Quantum-Touch Level 2

  • Quantum-Touch Supercharging

  • Self Created Health

  • Quantum-Allergy Level 1

  • Quantum-Allergy Level 2

  • Quantum-Share

_DSF4673 kln.jpeg
bottom of page